5 tips voor een gezellige Kerstsfeer

by Marloes Walet

Kerst staat voort mij gelijk aan gezelligheid, knusheid en quality time met mijn gezin.

In het verleden heb ik in de horeca en detailhandel gewerkt, wat ervoor zorgde dat ik eigenlijk altijd met de kerstdagen aan het werk was. Vaak kreeg ik niet veel van de gezellige sfeer rondom de feestdagen mee, behalve dan in de winkel tijdens het werken. De kerstboom versieren, het bezoeken van kerstmarkten en heerlijk uitgebreid in de keuken staan was iets dat een beetje tussen de soep en de aardappelen (of moet ik zeggen kerstliedjes en kerstballen) door gebeurde.


Gelukkig heb ik een lieve vriend die graag in de keuken staat en handig is met hout en vuur. Door de tijd heen hebben we zo onze traditionele kerst activiteiten gevonden. Kleine dingen die ervoor zorgen dat we toch een hele fijne kerstsfeer hadden thuis waar we samen van kunnen genieten.

Ondanks dat ik tegenwoordig vrij ben op Kerstdagen zijn deze 5 dingen er altijd ingebleven!

1. Maak een houtvuur

Heerlijk in een vuurschaal of vuurkorf in de tuin. Juist als het ’s avonds koud is! Niets zo lekker als met een glaasje glühwein lekker bij het vuur zitten.

Vuurkorf

2. Witte Glühwein

Ik ben geen groot fan van rode wijn en dus ook niet van traditionele glühwein. Echter vonden we een recept voor een witte variant! Deze maak je eigenlijk op dezelfde manier als rode glühwein, maar dan met witte wijn en extra druiven.

Witte Glühwein

3. Bombardino

Eigenlijk een overblijfsel van onze skivakanties. Warme eierlikeur (niet te verwarren met advocaat, eierlikeur is vloeibaarder), met een toef slagroom en een snuf kaneel. Heerlijk!

Bombardino

4. Adventskrans

Voor veel mensen een beetje in ongebruik geraakt, maar een echte mooie adventskrans op tafel waar je elke week een kaars op aansteekt blijft een fantastische sfeermaker. Het laat je echt naar de kerstdagen toeleven!

Adventskrans

5. Schrijf kaarten!

Hoe druk ik het ook heb, ik schrijf kerstkaarten! Dit is een traditie die ik altijd heb vastgehouden. Ik vind het heerlijk om mooie kerstkaarten uit te zoeken en precies de juiste kerstkaart naar de juiste persoon te sturen. Ik stel me ook voor dat mensen het ontzettend leuk blijven vinden om een echte kerstkaart in de brievenbus te vinden. Wat mij betreft gaat deze traditie nooit verloren.

Lotte Drouen Kerstkaarten

Heb jij traditionele kerstactiviteiten die je doet die jou het ultieme kerstgevoel geven?

Laat dan een reactie achter!


Fijne Kerstdagen!

Liefs - Marloes


Schrijf een reactie

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat zij worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Rich text

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.