5 redenen om te starten met een Journal

by Marloes Walet

5 redenen om te starten met een journal


Je kent het wel. Je gedachten lopen over en je bent je emoties niet de baas. Je hebt 101 ideeën en hebt geen idee waar je moet beginnen. Of misschien ben je wel op zoek naar je volgende stap in het leven. Op deze momenten is het ideaal om te starten met een Journal. Vijf redenen waarom dit juist zo goed voor je is.

Alles mag in een journal

Hoewel het originele Bullet Journal ooit bedacht is door designer Ryder Caroll als plan-methode, een manier om jouw dag zo efficiënt mogelijk in te richt en jouw doelen vast te leggen, is het dat allang niet meer. Er zijn allerlei manieren waarop je een journal kan gebruiken. Denk aan een art-journal voor al jouw creatieve uitspatting. Een droom-journal om jouw dromen vast te leggen of een journal dat dient als dagboek. Begin een Journal om een bepaalde route in jouw leven in kaart te brengen of gewoon omdat je een verzameling wil hebben van favoriete recepten / films / boeken etc. Het belangrijkste als je begint met Journaling is; alles mag! Leg de lat niet te hoog en geniet vooral van het proces.

Het is ideale me-time

Als je bezig bent in jouw journal, dan is het ideale me-time. Tijdens het journalen ben je alleen gefocust op hetgeen je aan het maken en het vastleggen bent. Of je nu een half uur of drie uur werkt aan een pagina, zorg ervoor dat je geen afleidingen hebt. Leg die telefoon weg en schakel al het andere wat prikkels geeft uit. Geniet van de tijd die je besteedt aan jouw ideeën en gedachten. 

Om jezelf extra verwennen kan je er een lekkere kop thee en wat lekker bijpakken!

https://deinpaktafel.com/collections/bulletjournal

Het helpt je rust te creëren waardoor je beter slaapt

Soms loopt je hoofd gewoon over. De beste tip die psychologen vaak geven is; schrijf het van je af! Op papier = uit het hoofd. Dit werkt echt! Zodra je iets hebt opgeschreven is het verdwenen en zul je zien dat je meer ruimte en rust in je hoofd creëert. Heb jij bijvoorbeeld last van gedachten die je wakker houden, leg dan je journal naast je bed. Schrijf je gedachten op als ze beginnen op te spelen en je zult zien dat je een stuk beter slaapt.

Het geeft je inzicht in jouw proces

Als je het even niet meer weet en je bent op zoek naar iets nieuws in het leven, dan kan een journal jou inzicht geven in jouw proces. Wil je bijvoorbeeld een andere baan? Of ben je niet meer happy in je relatie. Gebruik dan een journal om jouw gedachteprocessen vast te leggen. Je zult vanzelf merken dat als je terugbladert door jouw journal, dat je inzicht gaat krijgen in de dingen waar je wél en waar je minder blij van wordt.

Het blijven mooie memoires

https://deinpaktafel.com/collections/bulletjournal
https://deinpaktafel.com/collections/schetsboek

Dit punt haakt een beetje in op jouw proces, maar ook op het principe van een dagboek. Als je enkele maanden / jaren journalt is het altijd leuk om je journals terug te bekijken. Waar ging je een jaar geleden doorheen? Waarom vond je het toen zo lastig om van baan te wisselen? Of wat was nou echt een moment waar je supergelukkig van werd! Bewaar jouw journals als memoires en heb altijd iets om op terug te kijken!

Of je nou alleen wilt schrijven of jouw journal helemaal vol schetst. Of je nou houdt van het plakken van stickers, washitape of foto’s. Een journal is altijd een geheel persoonlijk boekje. Vind je eigen stijl en wees niet te streng voor jezelf. Het hoeft niet een picutre-perfect dagboek te zijn. Als jij er alles in kwijt kan wat je er in kwijt wilt, dan is het goed genoeg!

Bullet Journal Pepa Lani  
Bullet Journal Ginko
€18,95
Bullet Journal Roze Bullet Journal Poederroze
€18,95
Bullet Journal Dot grid Bullet Journal Ivory 
€24,95
 
Schetsboek Hortus Imaginarium 
de Inpaktafel

de Inpaktafel is een unieke webshop voor leuke kaarten, inpakpapier en andere stationery zoals bullet journals, schetsboeken en washitape.


V - Samenwerking met onafhankelijke artiesten

V - Persoonlijk contact

V - Altijd verzonden binnen 1-2 werkdagen
Schrijf een reactie

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat zij worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.